Betere zorg begint bij écht betrekken van patiënten. Ikzoekeenpatient.nl helpt in de gezamenlijke ambitie van patiëntenverenigingen en overheid om de zorg patiëntgerichter te maken.

Ikzoekeenpatient.nl is een samenwerking tussen Patiëntenfederatie Nederland en meer dan 100 patiëntenorganisaties.

Ons toegewijde team helpt je de juiste patiënten te vinden voor je vraagstuk.

Ikzoekeenpatient.nl heeft geen commercieel doel. Het initiatief wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Waarom doen wij dit?

Te vaak worden in de zorg producten en diensten gewerkt zonder patiënten erbij te betrekken. Wordt er beleid gemaakt zonder de mensen waar het om gaat. Of wordt er óver patiënten gesproken in plaats van mét. Het perspectief van patiënten opent ogen en geeft richting. Ervaringsdeskundigen laten zien wat er toe doet en wat niet. Het geeft je product, dienst of beleid meer kans van slagen. Samen maak je de zorg beter.

De juiste patiënt vinden is lastig.

Het kan best lastig en tijdrovend zijn om de juiste mensen te vinden voor je project. Daarom ontwikkelden we samen Ikzoekeenpatient.nl. Door samen te werken met veel patiëntenorganisaties en panels van patiënten, kunnen we patiënten zoeken in een hele grote groep met wel duizenden patiënten. Hierdoor is de kans groot dat daar de juiste patiënt voor je tussen zit. Doordat wij de juiste patiënten snel vinden, kun je je zelf richten op je vraag, project of onderzoek om de zorg te verbeteren.

Patiënten, ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid

Wij maken onderscheid tussen patiënten met een ervaring, met ervaringskennis en met ervaringsdeskundigheid. Patiënten met ervaringskennis hebben hun ervaring geanalyseerd en aangevuld met andere bronnen. Ervaringsdeskundigen hebben ook de vaardigheid om deze kennis professioneel in te zetten in bijvoorbeeld beleidsvorming.

Partners

Ikzoekeenpatient.nl is in nauwe samenwerking tussen Patiëntenfederatie en onderstaande patiëntenorganisaties ontwikkeld en getest. Inmiddels zijn ook andere patiëntenorganisaties aangesloten bij het platform.

harteraadkindziekenhuislongfondspgosupportnvnzorgbelangbz

Ons team
  • Teammanager Titia Lekkerkerk
    Teammanager
  • Productmanager Rianne Tegelaar
    Productmanager